BANNER PRELUCRAT 2.jpg
Programari la :
0729 171 234
0799 374 981

RECOMANDARI

quibono-2.jpg

Electroacupunctura si Auriculopunctura

Electroacupunctura si Auriculopunctura
Deoarece in urma cu aproape un secol s-a constatat ca exista posibilitatea echilibrarii parametrilor de functionare a meridianelor prin stimularea electrica a punctelor de acupunctura, s-au creat si dispozitivele necesare in acest sens: elctroacupunctoarele. Acestea sunt dispozitive care stimuleaza centrii specifici din organismul uman, aplicand curenti de joasa tensiune si intensitate, cu frecvente bine stabilite.

Avantajul electroacupuncturii consta in SIMPLITATEA ei. Stimularea unui punct de pe un meridian creaza efecte asupra intregului meridian. Astfel, se evita procedura traditionala de intepare a meridianului din doua in doua puncte, procedura mult mai complicata si dureroasa de altfel.

Un alt atuu al electroacupuncturii este acela de a fi o metoda NONINVAZIVA. Nu se inteapa corpul pacientului . Astfel este indepartata si posibilitatea infectarii. Acupunctorul prezinta unul sau mai multe varfuri metalice rotunjite, asemeni unui pix, care este plasat pe suprafata pielii si care transmite impulsuri electrice catre meridiane.

Acupunctura si electroacupunctura sunt tehnici care se adreseaza unui numar foarte mare de afectiuni, care au posibilitatea de indeparta rapid si eficient atat manifestarile dureroase, cat si cauzele care le produc.

Uneori, stimularea punctelor de acupunctura, poate fi usor dureroasa. Pacientul poate resimti usoare intepaturi, furnicaturi, sau senzatie de arsura. Intensitatea acestor senzatii este insa suportabila, astfel incat, ea poate fi cu usurinta suportata chiar si de catre un copil.

CONTRAINDICATII:

Aceasta terapie este contraindicata pacientilor protezati cu dispozitive electrice sau electronice, cum ar fi pacemakerul.

AURICULOPUNCTURA

Auriculopunctura este o ramura a acupuncturii cu vechi radacini in traditia chineza. Asa cum sunt cunoscute si utilizate in presopunctura terminatiile nervoase de pe palme si talpi, care corespund diferitelor organe din corp, asa si pe suprafata urechii exista un numar mare de puncte care corespund anumitor organe si glande endocrine din organismul uman.

Stimularea acestor puncte determina echilibrarea energetica a organelor sau sistemelor corespunzatoare din organismul uman.

Metoda traditionala utilizeaza acele de acupunctura pentru stimularea punctelor de pe suprafata urechii.

Metoda moderna foloseste electroacupunctura sau laserterapia pentru stimularea acestor puncte.

Avantajele metodelor moderne se refera la faptul ca pacientul nu este intepat, eliminandu-se astfel riscurile de infectare, contaminare, s.a.m.d.

Auriculoterapia are de asemeni avantajul de a produce efecte rapide si eficiente in sensul ameliorarii afectiunilor vizate.
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one