BANNER PRELUCRAT 2.jpg
Programari la :
0729 171 234
0799 374 981

RECOMANDARI

quibono-2.jpg
ISTORIC:
 
Rodul a multi ani de cercetare, Kinesio Taping a fost fondata ca metoda de terapie in 1973 de atre medicul japonez Kenzo Kase. Patentarea si lansarea oficiala a avut loc in 1979. Timp de 10 ani, metoda a fost utilizata de medicii ortopezi si acupuncturisti , iar in 1988, la Jocurile de la Seul, echipa de volei a japoniei a folosit aceasta metoda de terapie ca solutie de recuperare rapida a sportivilor. Din acest moment, sistemul a capatat o dezvoltare rapida, fiind folosit cu succes si de alti sportivi de performanta ca surorile Venus si Serena Williams, inotatorul Michael Phelps, Kerri Walsh si altii. In Romania, tehnica Kinesio Taping a fost folosita de catre echipa Dinamo in anul 2009 (Claudiu Niculescu si Ianis Zicu).
Untitled - 15.jpg
CE ESTE KINESIO TAPING ?
            Este o metoda de terapie ce presupune aplicarea benzilor kinesiologice si care are rolul de a corecta / ameliora disfunctii la nivel muscular, articular si ligamentar. Benzile kinesio aplicate pe corp stimuleaza in mod direct sistemul circulator periferic si sistemul limfatic si in mod indirect sistemul muscular si neurologic.
Untitled - 14.jpg
IN CE CONSTA TERAPIA KINESIO ?
            Benzile kinesiologice sunt realizate din bumbac 100% si se fixeaza pe corp cu ajutorul unui adeziv special, termosensibil. Ele sunt aplicate in zone specifice fiecarui tip de afectiune . Datorita faptului ca permit respiratia pielii, benzile kinesio pot fi pastrate pe corp intre 3 si 5 zile, actionand subtil asupra sistemelor circulator, limfatic, muscular si neurologic. Este stimulata astfel microcirculatia, drenajul limfatic, relaxarea sau tonifierea musculara si se realizeaza  ameliorarea senzatiilor de durere aparute in urma posturilor incorecte si / sau leziunilor diverse.
IMG_4228.JPG
Pot fi tratate / ameliorate urmatoarele afectiuni:
            Afectiuni articulare, nervoase si ligamentare: laxitatea articulatiei scapulo-humerale, periartrita scapulo-humerala, disjunctia acromio-claviculara, artrita, entorsa, spondiloza cervicala, patologie ligamentara, sciatica, cifoza, scolioza, discopatie, tendinita, nevralgie cu diverse localizari (inclusiv nevralgia intercostala), entezita, spondiloliza, spondilolistezis.
            Afectiuni musculare si viscerale: torticolis, rupturi musculare, miozita, contuzie, hematom, contracturi musculare, lumbago, visceroptoza.
            Diverse afectiuni circulatorii si limfatice: edeme, circulatie limfatica deficitara, circulatie sanguina deficitara, inflamatii, oboseala picioarelor, etc.
In functie de scopul urmarit, terapeutul pozitioneaza si tensioneaza banda elastica in diverse moduri, obtinand astfel efectele necesare ameliorarii afectiunii vizate.
 
AVANTAJE:
            EFECTE RAPIDE: Terapia kinesio a fost folosita incepand din 1979 pentru sportivii de performanta, iar acestia s-au declarat foarte multumiti de efectele rapide ale acestei terapii. Actualmente, majoritatea echipelor sportive beneficiaza de recuperare prin aceasta terapie.
            LIBERTATEA DE MISCARE: Aplicarea benzilor kinesio nu stanjeneste in nici un  fel libertatea de miscare a corpului, nu creaza nici un fel de disconfort, si nu reduce fluiditarea miscarilor. Datorita faptului ca au  rezistenta sporita la actiunea apei, pacientul poate face dus, iar transpiratia nu afecteaza aderenta benzii la suprafata corpului.
            COMPATIBILITATEA CU ALTE TERAPII: Aceasta metoda de terapie este compatibila cu alte terapii, cum ar fi masajul, presopunctura si kinetoterapia, care pot fi efectuate fara probleme in timp ce pacientul are aplicate pe corp benzile elastice kinesio. Mai mult decat atat, kinesioterapia potenteaza efectul celorlalte metode terapeutice specificate mai sus.

 
Untitled - 1.jpg
DURATA TRATAMENTULUI:
 
            Benzile kinesio se aplica pentru un interval de 3 - 5 zile, dupa care, in functie de necesitati, aplicarea se poate repeta, cu o pauza de 1 - 2 zile.
 
EFECTE SI MOD DE ACTIUNE AL TERAPIEI KINESIO:
 
            Efectul biomecanic rezultat din aplicarea cu tensiuni diferite a benzilor kinesio, determina optimizarea microcirculatiei sanguine si limfatice, normalizeaza functionarea sistemului muscular si articular, determinand realinierea articulatiilor disfunctionale si permitand vindecarea musculaturii si ligamentelor.
Untitled - 10.jpg
EFECTE SPECTACULOASE ALE TERAPIEI KINESIO:
            Terapia cu benzi kinesio dtermina reducerea durerilor si inflamatiilor, stabilizarea si realinierea articulara, cresterea mobilitatii articulare, relaxarea musculara, indepartarea crampelor musculare, intarzie aparitia oboselii, stimuleaza microcirculatia si drenajul limfatic, reduce edemele, si reduce excesul de caldura din corp, reabiliteaza afectiunile neuromotorii in zonele afectate, accelereaza vindecarea cicatricilor,si a leziunilor musculare, contribuie la corectarea posturilor defectuoase prin echilibrarea tensiunilor musculare, etc.
Untitled - 6.jpg
CONTRAINDICATII:
            Terapia kinesio nu este potrivita in cazul pacientilor cu afectiuni infectioase ale pielii, cu rani deschise, in cazul diabeticilor si a persoanelor care prezinta reactii alergice la adezivul pe baza de cianoacrilat.
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one