BANNER PRELUCRAT 2.jpg
Programari la :
0729 171 234
0799 374 981

RECOMANDARI

quibono-2.jpg
Terapia cu ventuze
Alaturi de acupunctura si herbologie sau plante medicinale orientale, terapia cu ventuze - cupping in engleza - este folosita de catre Medicina Traditionala Chineza (MTC) de peste 2.500 de ani. In MTC ventuzele sunt o modalitate de a pune in aplicare un principiu terapeutic, anume aducerea bolii din profunzime la suprafata de unde poate fi mai usor eliminata de organism.

Ventuzele au fost folosite si in Egiptul antic si se pare ca acolo s-a folosit prima data in mod sistematic acest tip de terapie. Elbers Papyrus, cea mai veche carte de medicina, scrisa la 1550 I.Hr, face o ampla descriere a acestei metode de tratament. Galen si Hipocrate le foloseau extensiv si chiar isi criticau discipolii care le neglijau ca tip de tratament. Herodot, parintele istoriei, face mentiuni in scrierile sale referitoare la folosirea ventuzelor pentru tratamentul unui numar insemnat de afectiuni.
Boli tratate cu ventuze
Pentru multe dintre afectiuni aplicarea ventuzelor este de neinlocuit. Dintre acestea, cele mai importante sunt durerile intercostale, spondiloze cervicale si lombare, contracturi musculare. De asemenea pot fi utilizate in afectiuni respiratorii: precum raceli banale, stari gripale, tuse, bronsita, astm sau probleme digestive ca dureri de stomac, stari de voma, diaree, constipatie.

Recuperarea dupa atac cerebral (paraliziile in primele sase luni dupa atac pot beneficia de benefiicle ventuzelor. Mai pot fi folosite si in nevralgie de trigemen, torticolis, probleme menstruale, anemie, probleme sexuale, cistite, stari de oboseala, insomnii sau migrene.

Pentru ca terapia cu ventuze stimuleaza circulatia sangvina locala, poate fi folosita cu succes si in eliminarea celulelor adipoase si la netezirea tesutului adipos de sub piele. Efectul este de cateva ori mai puternic in comparatie cu un masaj obisnuit, anticelulitic.

Contraindicatii:
Terapia cu ventuze este interzisa: gravidelor, persoanelor cu boli dermatologice, cu fragilitate vasculara sau cu tulburari de coagulare, in stari febrile, frisoane, bolnavilor psihic sau hipertensivilor.
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one