BANNER PRELUCRAT 2.jpg
Programari la :
0729 171 234
0799 374 981

RECOMANDARI

quibono-2.jpg

PARAZITI SI VIERMI

Acest articol nu este meritul meu, nu este o opinie personala.
Acest articol este o "culegere" de informatii de pe site-uri cu autori diferiti, majoritatea fiind persoane calificate in domeniul medicinei.
De aceea, va invit sa urmati link-urile atasate, pentru a studia articolele complete.
 
Le multumesc pe aceasta cale autorilor pentru efortul lor de a realiza o activitate de educare a populatiei in scopul preventiei si constientizarii gravitatii acestui gen de afectiuni.
Textul ingrosat, scris cu caractere mai mari si / sau cu rosu are rolul de a atrage atentia asupra unor elemente importante.

 
 
ANCHILOSTOMII:
 
-se hranesc sugand sangele gazdei, fapt care genereaza anemia. Au un ciclu de viata de 1 pana la 5 ani si pot depaune pana la 30.000 de oua zilnic.
 
LIMBRICII:
 
 • dimensiunea medie a limbricilor este ce c-ca 0.5 m
 • Provoaca pana la 20.000 de decese annual
 • Pot fi preluati de la mainile murdare sau de la nimalele de companie
 • Pot produce crestere sau pierdere in greutate, stari de greata, voma, oboseala cronica, obstructie intestinala, probleme ale pancreasului si vezicii biliare, cardiomiopatie, encefaloparie, peritonite, boli ale pielii,  orbire.
 • -fecalele limbricilor sunt toxice pentru om si provoaca alte multe categorii de afectiuni.
 
OXIURII:
 
 • Sunt viermi de pana la 1 cm care se fixeaza pe peretele intestinului subtire provocand ulceratii
 • Femelele migreaza in colon si depun ouale in zona anusului, fapt care provoaca mancarimi in special seara
 • Autoinfectarea se produce atunci cand ne scarpinam in zona anusului si ducem mainile nespalate la gura.
 • Infectarea se mai poate produce si prin intermediul asternuturilor de pat, al hainelor, de pe podea sau din aer.
 • Se impune tratamentul de deparazitare a intregii comunitati in care a fost identificata o persoana infestata
 • Exista un pericol iminent pentru fetite, ca oxiurii sa migreze  in utr sau chiar in vagin producand secretii sau fenomene inflamatorii
 
 
TENIA:
 
TAENIA SAGINATA poate atinge dimensiuni intre 3 si 10m. Este un vierme plat care se fixeaza pe peretii intestinelor si de hraneste cu substante nutritive absorbidu-le prin intreaga suprafata a corpului.  Fapt extrem de neplacut si periculos este faptul ca TAENIA SAGINATA secreta substante care mascheaza prezenta acesteia in organismul uman.
 
-sursa infectiei o prezinta in general carnea de porc, vita sau peste insuficient gatita (fiarta sau prajita)
-tenia poate supravietui in organismul uman timp d zeci de ani.
 
Alte specii de tenie:
 
 • DIPHYLLOBOTHRINUM LATUM
 • TAENIA SOLIUM
 • HYMENOLEPSIS NANA
 • TAENIA PISIFORMIS
 • ECHINOCOCCUS GRANULOSUS (chisturile hidatice) cu localizare hepatica, biliara, pulmonara, etc. si cu riscuri de deces in cazul rupturilor accidentale
 
SALMONELA:
 
-este o bacterie care se localizeaza in tubul digestiv si provoaca stari de voma, greata, febra, pierdere in greutate,  diaree
-uneori, poate trece neobservata o perioada lunga de timp
-exista peste 2300 de specii de salmonela
-"
Persoanele care au diaree isi revin complet de obicei, desi pot trece câteva luni pâna când functionarea intestinelor redevine perfect normala. Un mic numar de persoane infectate cu Salmonela pot avea dureri de incheieturi, iritatii ale ochilor si dureri la urinare. Aceste simptome formeaza ceea ce se numeste sindromul Reiter. Poate dura luni sau ani si poate duce la artrita cronica, o boala dificil de tratat."
 
Pasted from <http://www.desprecopii.com/info-id-1208-nm-Salmonela-si-salmoneloza-intrebari-si-raspunsuri.htm#simpt>
 
LAMBLIILE sau GIARDIA
 
"
Lambliaza este o parazitoza cauzata de un parazit de dimensiuni microscopice, cunoscut sub numele de Lamblia intestinalis sau Giardia Intestinalis, de unde si denumirea sinomina de giardiaza."
 
Pasted from <http://www.bendo.ro/lambliaza-cauze-simptome-tratament/>
 
Accesand link-ul de mai sus puteti afla detaii importante despre  acetst parazit.
 
În cele mai multe cazuri, infecţia cu giardia lamblia nu se manifestă prin niciun simptom şi dispare de la sine, fără tratament, în câteva săptămâni sau în câteva luni.
Mai rar, infecţia cu Giardia conduce la dezvoltarea giardiazei (lambliazei), care se caracterizează prin afectarea îndelungată a sistemului digestiv şi a altor sisteme.
Primele simptome ale giardiazei pot să apară după 1-2 săptămâni de la infectare, timp în care paraziţii reuşesc să se înmulţească şi să afecteze funcţionarea intestinului. Giardia lamblia afectează, în principal, intestinul subţire în care se produce digestia şi absorbţia alimentelor. Din acest motiv, fără tratament adecvat, giardiaza poate conduce la malnutriţie severă. Mai puţin frecvent, giardia colonizează ductul biliar şi poate provoca leziuni grave ale ficatului.
 
Pasted from <http://www.sitemedical.ro/content/lambliaza-giardia-lamblia-la-copii-%C5%9Fi-la-adul%C5%A3i-simptomele-sursele-contaminare#head-2>
 
 
 
TRICHINELLA SPIRALIS
 
"Trichinella spiralis este un parazit intestinal mic şi foarte cunoscut. Acest nematod măsoară 3 mm femela, iar masculul 1,5 mm lungime. Caracteristic acestei specii este femela vivipară care elimină direct larvele. Mai multe detalii, în cele ce urmează."
 
Pasted from <http://www.scientia.ro/biologie/37-cum-functioneaza-corpul-omenesc/3776-parazitii-din-noi-trichinella-spiralis-.html>
 
 
 
SCHISTOSOMA MANSONI

 
Manifestarile clinice
 
Boala incepe odata cu patrunderea prin piele a formelor de infestare, la care ajunge parazitul in cursul evolutiei sale din mediul extern. Daca accidentele cutanate care apar la punctul de patrundere sunt adeseori neinsemnate, in schimb organismul in intregime se va resimti destul de mult de pe urma circuitului pe care parazitul il descrie in gazda invadata. Actionand in special pe cale toxico-alergica, parazitii vor determina inca din aceasta faza o stare generala alterata, inapetenta, frisoane, febra si diferite manifestari cutanate (urticarie, edem). In sange apare o eozinofilie care se poate ridica si la peste 50—60%. Iar la nivelul plamanului se inregistreaza congestii trecatoare de tip sindrom Loeffler.
 
Parazitii au tendinta de a migra din vena porta spre vase mai mici. Astfel S. haematobium se va indrepta catre plexul venos al vezicii urinare, S. mansoni indeosebi spre colon, S. intercalatum spre rect, iar S. japonicum spre colon si ileonul distal. Ajungand la aceste niveluri, femelele (dupa ce au parasit canalul ginecofor) vor depune oua, ce vor putea fi gasite in urina, in infestarile cu S. haematobium si in materiile fecale, in cazul celorlalte specii. In schistosomiaza urinara (S. haematobium), cunoscuta si sub numele de „hematuria de Egipt“, parazitii determina la nivelul mucoasei vezicale ulceratii si procese de sclerozare si proliferare. Drept urmare, semnele principale ale bolii sunt urinare, constand din hematurie si din mictiuni frecvente insotite de dureri si arsuri. In unele cazuri boala se poate complica cu o hidronefroza sau cu un proces infectios supraadaugat.
 
In schistosomiaza intestinala (S. mansoni si S. intercalatum), mucoasa intestinului gros si cea a rectului devin sediul unor ulceratii si al unor procese de sclerozare sau de proliferare, asemanatoare cu acelea intalnite in schistosomiaza urinara. Procesele de proliferare duc in acest caz, la formarea polipilor, core uneori sunt confundati cu hemoroizii. Clinic boala evolueaza cu dureri abdominale,astenie, inapetenta si, destul de frecvent, cu o diaree formata din scaune mucosanguinolente. O complicatie grava care se intalneste in schistosomiaza intestinala este hepatosplenomegalia.

 
In schistosomiaza determinata de S. japonicum, boala are un caracter si mai grav, dizenteria fiind mai severa, iar hepatosplenomegolia aparand mult mai frecvent. In aceasta forma parazitii se pot fixa in creier sau in maduva, evoluand cu manifestari clinice din cele mai grave.
 
Pasted from <http://www.medicina-informativa.com/2012/08/schistosomiazele-bilharziozele.html>
 
Pentru mai multe informatii accesati link-ul de mai sus.

 
 
DIROFILARIA IMMITIS
 
DEOARECE VORBIM DESPRE UN VIERME DEOSEBIT DE PERICULOS, REPRODUC AICI UN ARTICOL COMPLET, SI LINK-UL DE LA PAGINA CARE IL CONTINE.
 
"Dirofilarioza
27 mai 2012 la 04:32
           Continuam seria de articole despre bolile transmise de exoparaziti cu un articol axat integral pe dirofilarioza. Cu speranta ca astfel vom putea face aceasta afectiune ceva mai cunoscuta printre detinatorii de animale, ducand astfel la o preventie mai eficienta, dar si o diagnosticare timpurie a acestei boli, atat de putin cunoscuta public.
Ce este 
          Dirofilarioza este o boala produsa de viermi din speciile Dirofilaria immitis si Dirofilaria repens, o boala care afecteaza  cainii,  pisicile si oamenii. Diferenta dintre cele 2 este majora, in timp ce D. Immitis paraziteaza la nivelul inimii si arterelor pulmonare, sora ei mai mica (repens) se localizeaza la nivelul tesutului subcutanat sau zone periferice (ex: in ochi).
Este sursa de inspiratie a noului film "Prometheus".
 
 
http://www.google.ro/imgres?q=prometheus+eye+gif&um=1&hl=ro&biw=1280&bih=675&tbm=isch&tbnid=xvkMtFWp3NpCPM:&imgrefurl=http://www.giantfreakinrobot.com/scifi/prometheus-images-eyes-water.html&docid=0tItcmCX9Npq7M&imgurl=http://www.giantfreakinrobot.com/wp-content/uploads/2012/04/pro-animate1.gif&w=960&h=400&ei=9-3BT6mDOOn74QT4_KXYCQ&zoom=1
 
 

fig 1 
Ciclul lor de viata incepe cu un tantar care ingera larve (denumite microfilarii) impreuna cu sangele unui animal deja infestat. Larva sufera procese de maturare (2-3 saptamani) in organismul tantarului, inainte de inocularea in noua gazda. Astfel, dirofilaria se transmite numai prin tantari si nu poate fi transmisa prin hemotransfuzie sau transplacentar (larvele transmise nu pot ajunge adulti fara un tantar - gazda intermediara).
 
In noua gazda, larvele din tesutul subcutanat si incep o migrare ce dureaza 5-6 luni. Migrarea se finalizeaza la nivel cardiac si/sau pulmonar, cu maturarea in adulti femele si masculi, femelele incepand reproducerea prin eliminarea de microfilarii, boala putand fi corect diagnosticata numai in acest stadiu!
 
Dirofilarioza evolueaza cel mai frecvent subclinic (fara semne/simptome), fiind cel mai frecvent diagnosticata accidental (observarea microfilariilor in sange - microscopic - ex: examinarea pentru babesie) sau in urma  testarilor antigen-anticorp (teste rapide). Testele sunt de obicei recomandate de medicul veterinar, daca se observa tulburari respiratorii si/sau cardiace. Simptomatologia difera in functie de gradul de infestare (numarul de paraziti prezenti - 4 grade), varsta, rasa etc. In general, pacientii "acuza" intoleranta la efort (obosesc repede) si o respiratie ingreunata, mai ales cateii in varsta si/sau cardiaci. In unele ocazii, poate provoca moartea subita - explicata prin embolie/infarct (blocarea unor vase de sange importante).
 
Diagnosticul se realizeaza prin mai multe metode. Prima, si cea mai usoara, ar fi realizarea unui examen microscopic a sangelui periferic, rezultatul negativ neexcluzand insa boala, daorita inconstantei microfilariilor in sange! Daca exista totusi in sange, microfilariile pot fi decelate usor, un ochi experimentat putand chiar stabili daca acestea apartin speciei immitis sau repens. Se recomanda completarea testarilor si prin alte metode, una dintre cele mai sigure fiind  testele  rapide antigen - anticorp (teste rapide), care diferentiaza cele doua specii si care reactioneaza pozitiv la prezenta a minim 2-3 femele adult.
 
Dupa confirmarea prezentei adultilor se recomanda examinari complementare pentru evaluarea gradului de infestare(I-IV) si planului terapeutic - radiografii torace, ecografii cardiace, analize de sange de rutina etc.
 
Pentru infestatii de gradul I-II, tratamentul consta in administrarea unui derivat de arsenic (Immiticid), in general bine tolerat de organismul animalelor, care omoara viermii adulti, nu si microfilariile, acestea din urma fiind tratate intr-un al doilea plan terapeutic.
 
Pentru infestatii de grad mare (III-IV), este necesara extragerea chirurgicala a viermilor inainte de inceperea tratamentului medicamentos, datorita riscului adus de omorarea brusca a unui numar mare de viermi in cord - embolie/infarct. (fig 2)

fig 2
 
Preventie - pe piata din Romania, exista deja tratamente antiparazitare care previn infestatia cu acesti paraziti (Milbemax). Pentru mai multe informatii, consultati medicul curant.
 
Tinand cont de evolutia lenta si insiduoasa, si de efectul dezastruos iremediabil pe care il au acesti parazitii, va recomandam sa va testati animalutul (catel sau pisica) si sa recurgeti la un tratament de preventie daca acesta a fost diagnosticat negativ. Amploarea acestor paraziti in tara noastra nu este cunoscuta inca cu exactitate.
 
Avand in vedere experienta noastra cu aceasta boala (peste 70 de teste pozitive D. immitis in ultimul an) si prevalenta ei in tarile vecine, putem presupune, destul de educat, ca in Romania este o infestatie masiva! In plus, in clinica noastra, am identificat la cel putin 10 cazuri de infestare cu D. Repens la canine, care este TRANSMISIBIl si LA OM! (fig 1)
 
Dupa unele studii americane, se pare ca si D. Immitis (specifica animalelor) poate infesta omul (!), larvele insa nu ajung la maturitate - mor in pulmon formand formatiuni sferice confundate frecvent cu metastaze tumorale (cancer)!
 
Boala poate fi transmisa de mai multe specii de tantari, astfel principalele focare de dirofilarioza apar in jurul surselor de apa - in Romania, orice subsol de bloc sau ghena este un focar de tantari care ne pot infesta animalutele sau chiar pe noi!
 
Dr Ana Elena Stroe
www.speedvet.ro "
 
Pasted from <https://ro-ro.facebook.com/notes/speed-vet-clinica-veterinara/dirofilarioza/313541342061486>

 

INVESTIGATII PARAZITOLOGICE:

 

Cea mai frecventa metoda de a descoperi viermii intestinali este prin verificarea scaunului. Aceasta metoda nu este insa 100% eficienta, in principal pentru ca viermii intestinali din materia fecala pot fi detectati doar atunci cand ouale lor sunt prezente – vizibile la microscop atunci cand scaunul este verificat. Viermii intestinali adulti sunt fixati in mucoasa intestinala in diferite parti ale tractului digestiv, iar prezenta lor in corp poate fi detectata numai in momentul in care ouale sunt eliminate. Altfel nu exista vreo metoda care sa indice prezenta lor. (EXISTA METODA INVESTIGATIEI CU BIO-FRECVENTA !!! n.a.)De aceea, medicii recomanda prelevarea scaunului in trei intervale orare. Parazitii intestinali adulti pot fi vazuti de catre medicul proctolog in urma unei colonoscopii.

Cateodata, persoana infectata nu prezinta nici un simptom. Cu toate acestea, exista diferite semnale care, daca sunt observate, pot indica daca organismul a devenit o gazda pentru viermii intestinali. Spre exemplu, semnale tipice sunt gazele si crampele stomacale. Acestea sunt cauzate de anumiti paraziti intestinali care se afla in partea superioara a intestinului subtire, unde genereaza inflamatii ce produc gaze si umflarea stomacului. Mai jos puteti gasi o lista a simptomelor, conform lui Ann Louise Gittleman. Aceste simptome sunt destul de variate si pot ajuta la cunoasterea situatiei date. Acestea sunt, spre exemplu:

 

 • Alergii la diferite tipuri de alimente
 • Anemie (putine celule rosii)
 • Umflarea stomacului
 • Sange in scaun
 • Diaree frecventa sau, dimpotriva, constipatie
 • Simptome specifice racelii, cum ar fi tusea, dificultati in respiratie, febra
 • Scaune urat mirositoare, accentuate dupa-amiaza si seara
 • Gaze si crampe
 • Mancarimi in jurul anusului, in special noaptea
 • Greata
 • Stari de voma
 • Pierdere in greutate cu un apetit vorace
 • Dureri ale articulatiilor si ale muschilor
 • Tulburari ale somnului
 • Oboseala cronica
 • Sindromul colonului iritabil (SCI)
 • Sistem imunitar deficitar

 

Pasted from <http://www.detoxifiere-curatareacolonului.ro/paraziti-si-viermi/>

 

Avem astfel confirmarea faptului ca parazitii intestinali sunt extrem de dificil de identificat prin analize de laborator.
 
O alta metoda deosebit de eficienta de detectare a parazitilor este investigatia cu bio-frecventa, investigatie care poate fi realizata la cabinetul nostru. Datorita faptului ca se cunoaste "fereastra biologica" (frecventa specifica) a fiecatui microorganism sau agent patogen (fie el vierme, bacterie, virus, microb sau mucegai), scanarea organismului cu ajutorul acestui aparat poate pune in evidenta fara eroare prezenta in organism a fiecarei categorii de agenti patogeni.
 
Pentru dumneavoastra, aceasta diagnosticare poate fi deosebit de folositoare in situatia in care anterior s-a specificat faptul ca unele tipuri de viermi sau paraziti sunt dificil de detectat in conditii de laborator. Odata ce va informati despre situatia parazitologica a organismului dumneavoastra, puteti folosi  preparatele naturiste special destinate deparazitarii.  Contraindicatiile sunt minime si se refera cel mai adesea la dozajul preparatelor, dar acesta este specificat in mod explicit in prospecte, iar respectarea lui garanteaza obtinerea de rezultate pozitive.


 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one